bewaar
Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen
Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen
bewaar

Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen

Pasta gemaakt met romige saus met witte wijn, citroen en parmezaan.

35 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 takjes

verse salie

160 g

scharrelkiphaasje

100 g

prosciutto crudo

400 g

snijbonen

1 teen

knoflook

50 g

Parmezaanse kaas

½

citroen

3 el

milde olijfolie

250 g

verse tagliatelle

50 ml

witte wijn

125 ml

verse slagroom

Pasta gemaakt met romige saus met witte wijn, citroen en parmezaan.

Aan de slag

1

Leg de blaadjes van de salie op de kiphaasjes. Wikkel de prosciutto om de kiphaasjes en salie heen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine plakjes van 3-4 mm. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2

Verhit in een koekenpan de helft van de olie op middelhoog vuur en bak de kipsaltimbocca in 6 min. rondom goudbruin en gaar.

3

Kook ondertussen de snijbonen 5 min. in kokend water met zout. Kook de pasta in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de snijbonen 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en blus af met de witte wijn. Laat 1 min. inkoken. Roer de slagroom, het citroensap en -rasp erdoor en zet het vuur laag.

4

Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de saus en de geraspte Parmezaan. Leg de kipsaltimbocca erop.