bewaar
Kalkoensaltimbocca's met snijbonen en aardappelpartjes
Kalkoensaltimbocca's met snijbonen en aardappelpartjes
bewaar

Kalkoensaltimbocca's met snijbonen en aardappelpartjes

Die combi kalkoen met rauwe ham en salie is echt goddelijk!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

aardappelpartjes

4 el

milde olijfolie

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

260 g

kalkoenfilet à la minute

5 g

verse salie

8 plakjes

prosciutto crudo

600 g

verse gesneden snijbonen

390 g

pastasaus basilicum

Die combi kalkoen met rauwe ham en salie is echt goddelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 van de olie en de Italiaanse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Schep na 10 min. om.

2

Bestrooi ondertussen de kalkoenfilets rondom met peper en leg op elke filet 4 salieblaadjes. Wikkel de plakken ham eromheen. Verdeel 2/4 van de olie over 2 koekenpannen en bak de kalkoenfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan of wok. Voeg de snijbonen en pastasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Verwarm 5 min.

4

Serveer de saltimbocca’s met de snijbonen en aardappelpartjes.

algemeenDe verse salie is niet in elke Albert-Heijnwinkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door salie uit de AH Italiaanse kruidenmix (bakje 15 g).