Kal­koen­sal­tim­boc­ca's met snij­bo­nen en aard­ap­pel­part­jes

Die combi kalkoen met rauwe ham en salie is echt goddelijk!

(1) waardeer
hoofdgerecht Die combi kalkoen met rauwe ham en salie is echt goddelijk! 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 van de olie en de Italiaanse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Schep na 10 min. om.
  2. Bestrooi ondertussen de kalkoenfilets rondom met peper en leg op elke filet 4 salieblaadjes. Wikkel de plakken ham eromheen. Verdeel 2/4 van de olie over 2 koekenpannen en bak de kalkoenfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan of wok. Voeg de snijbonen en pastasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Verwarm 5 min.
  4. Serveer de saltimbocca’s met de snijbonen en aardappelpartjes.

Tip:

De verse salie is niet in elke Albert-Heijnwinkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door salie uit de AH Italiaanse kruidenmix (bakje 15 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoensaltimbocca's met snijbonen en aardappelpartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­sal­tim­boc­ca's met snij­bo­nen en aard­ap­pel­part­jes

1
1
  • 900 g aardappelpartjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappelpartjes in een kom met de olie en Italiaanse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2

Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Schep na 10 min. om.

3
3
  • 260 g kalkoenfilet à la minute
  • 5 g verse salie
  • 8 plakjes prosciutto crudo

Bestrooi ondertussen de kalkoenfilets rondom met peper en leg op elke filet 4 salieblaadjes. Wikkel de plakken ham eromheen.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de kalkoenfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 600 g verse gesneden snijbonen
  • 390 g pastasaus basilicum

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan of wok. Voeg de snijbonen en pastasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Verwarm 5 min.

6
6

Serveer de saltimbocca’s met de snijbonen en aardappelpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.