Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 g De Cecco Linguine n° 7
- 75 g diepvries tuinbonen
- 5 blaadjes verse salie
- 1 Des Champs Vert scharrel maiskipfilet
- 2 plakken prosciutto crudo
- 1 el ongezouten roomboter
- ½ el milde olijfolie
- 50 ml droge witte wijn
- 100 g snoeptomaatjes
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat de dubbel gedopt zijn. Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.
- Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 64 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 760 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
- 75 g De Cecco Linguine n° 7
- 75 g diepvries tuinbonen
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat ze dubbel gedopt zijn.
- 5 blaadjes verse salie
- 1 Des Champs Vert scharrel maiskipfilet
- 2 plakken prosciutto crudo
Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.
- 1 el ongezouten roomboter
- ½ el milde olijfolie
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin.
- 50 ml droge witte wijn
Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn.
- 100 g snoeptomaatjes
Halveer de tomaten in de lengte.
Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.