Een­per­soons kipsal­tim­boc­ca met lin­gui­ne

Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen!

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen! 1 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat de dubbel gedopt zijn. Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.
  2. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 64 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons kipsal­tim­boc­ca met lin­gui­ne

1
1
  • 75 g De Cecco Linguine n° 7
  • 75 g diepvries tuinbonen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat ze dubbel gedopt zijn.

2
2
  • 5 blaadjes verse salie
  • 1 Des Champs Vert scharrel maiskipfilet
  • 2 plakken prosciutto crudo

Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.

3
3
  • 1 el ongezouten roomboter
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin.

4
4
  • 50 ml droge witte wijn

Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn.

5
5
  • 100 g snoeptomaatjes

Halveer de tomaten in de lengte.

6
6

Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.