bewaar
Asperges met ansjovisdip
Asperges met ansjovisdip
bewaar

Asperges met ansjovisdip

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 blikje

ansjovisfilets

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

1

citroen

500 g

groene asperges

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

In vijzel ansjovis en knoflook fijnstampen of met vork heel fijn prakken en 3 el olijfolie erdoor kloppen. Dip op smaak brengen met peper. Schil dun van citroen raspen en naar smaak citroenrasp door dip roeren. Tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.

2

Asperges dun met rest van olie bestrijken en op goed ingevette grilltopper of grillschaal in ca. 8 min. aan beide kanten bruin en gaar grillen. Asperges op schaal leggen en met dip serveren. Lekker met gegrild stokbrood.