bewaar
Pizzastengels
Pizzastengels
bewaar

Pizzastengels

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 pak

mix voor pizzabodem

3 eetlepels

pizzakruiden

4 eetlepels

geraspte

3 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

In kom deegmix met pizzakruiden en kaas mengen en volgens aanwijzingen op pak tot deeg kneden. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van ca. 15 cm breed en ca. 1/2 cm dik. Deeg in repen van 1 1/2 cm snijden. Om 16 geweekte stokjes elk een reep deeg kneden. Tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

2

Helft van deegrepen met olie bestrijken, met enige tussenruimte op goed ingevette grilltopper leggen en 4 à 5 min. grillen. Deegrepen keren en andere kant ook 4 à 5 min. grillen. Op dezelfde wijze rest van deegrepen grillen. Lekker bij Italiaanse gerechten en als borrelhapje met bijv. geroosterde tomatensalsa (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

algemeenLeuk voor de kinderen: pizzadeeg om stokken. Lange repen pizzadeeg om schoongeboende stokken wikkelen, bestrijken met olie en op de barbecue grillen.