bewaar
Zweedse hamburgers
Zweedse hamburgers
bewaar

Zweedse hamburgers

35 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

oud bruin brood

600 g

gehakt

2 el

gebakken spekblokjes

1 kleine

ui

1 el

nootmuskaat

2 tl

salie

1

ei

chili

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Verkruimel het brood en doe in een kom. Schenk er kokend water over, laat 10 min. weken en knijp uit. Doe het brood, gehakt, de spekjes, ui, nootmuskaat, salie, ei, chili en zout in een andere kom. Kneed tot gehakt. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en vorm er 8 ovale burgers van. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2

Steek de barbecue aan. Gril de burgers op een ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant 8 min. Lekker met mosterd, ketchup en gegrilde krielaardappelen.