bewaar
Gevulde appels
Gevulde appels
bewaar

Gevulde appels

30 min. bereiden
35 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

oud witbrood

8 kleine

appels

400 g

gehakt

1

ei

1 teen

knoflook

1½ tl

kaneel

1 el

olie

Dit heb je nodig

  • appelboor, ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Week het brood in 100 ml water. Snijd een mooi kapje van de appeltjes. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit. Maak de opening zoveel groter dat er nog een wand van ca. 2 cm dik overblijft.

2

Knijp het water uit het brood. Kneed het gehakt met brood, ei, knoflook, kaneel en zout en peper door elkaar. Vul de appeltjes met het gehakt en druk het goed aan.

3

Zet de appeltjes in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op. Bestrijk de appeltjes met olie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de appeltjes in ca. 35 min. gaar. Lekker bij stamppot zuurkool of boerenkool.

tip

algemeenMaak van de stukjes appel die uit de appeltjes komen een lekkere appelmoes. Kook de stukjes met een beetje suiker en 2 el witte wijn of water in ca. 10 min. tot moes. Warm en koud lekker.