To­scaan­se kip

 • hoofdgerecht
 • 4 personen
 • 530 kcal voedingswaarden
  • 55 min. bereiden
  • 30 min. wachten
(29) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • barbecue met boldeksel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Karkas van kip met wildschaar aan dunne kant helemaal openknippen. Kip uitspreiden. Dikke delen van poten enkele keren insnijden. Schil dun van citroen afraspen en vrucht uitpersen. In kommetje pesto mengen met citroenrasp, citroensap, kaas en cayennepeper. Kip aan beide kanten met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en kip in koelkast ca. 30 min. marineren.
 2. Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip met borstkant naar onder boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip 30 min. grillen. Kip keren en met overgebleven marinade bestrijken. Deksel weer op barbecue zetten en kip nog 15 min. grillen. Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met gemengde gegrilde salade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip:

Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

video

Ge­bra­den kip met ci­troen en krui­den ma­ken

kookles - 04:18 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 530 kcal
 • eiwit 40 g
 • koolhydraten 1 g
 • vet 42 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.