Ge­gril­de boe­ren­ach­ter­ham met as­per­ge­sal­sa

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom sjalotten 5 min. in azijn marineren. Asperges in stukjes snijden. Aspergestukjes, peterselie, 3 el olijfolie en naar smaak zout en peper door sjalotten mengen. In schaal rucola met rest olijfolie vermengen.
  2. Plakken ham op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Plakken ham over vier borden verdelen en salsa erop scheppen. Rucola over borden verdelen. Lekker met aardappelsalade met mosterd (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip:

Makkelijker en sneller kan een barbecuegerecht bijna niet zijn. Tijd over om aandacht te besteden aan een mooi grillruitje op de ham. Leg de plakken schuin op het rooster, draai ze na een minuut een kwart slag. Doe hetzelfde bij de andere kant.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.