In kom sjalotten 5 min. in azijn marineren. Asperges in stukjes snijden. Aspergestukjes, peterselie, 3 el olijfolie en naar smaak zout en peper door sjalotten mengen. In schaal rucola met rest olijfolie vermengen.
Plakken ham op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Plakken ham over vier borden verdelen en salsa erop scheppen. Rucola over borden verdelen. Lekker met aardappelsalade met mosterd (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
- algemeenMakkelijker en sneller kan een barbecuegerecht bijna niet zijn. Tijd over om aandacht te besteden aan een mooi grillruitje op de ham. Leg de plakken schuin op het rooster, draai ze na een minuut een kwart slag. Doe hetzelfde bij de andere kant.
Gerelateerde recepten
Gegrilde boerenachterham met aspergesalsa

hoofdgerecht
4 personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In kom sjalotten 5 min. in azijn marineren. Asperges in stukjes snijden. Aspergestukjes, peterselie, 3 el olijfolie en naar smaak zout en peper door sjalotten mengen. In schaal rucola met rest olijfolie vermengen.
Plakken ham op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Plakken ham over vier borden verdelen en salsa erop scheppen. Rucola over borden verdelen. Lekker met aardappelsalade met mosterd (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
algemeen:Makkelijker en sneller kan een barbecuegerecht bijna niet zijn. Tijd over om aandacht te besteden aan een mooi grillruitje op de ham. Leg de plakken schuin op het rooster, draai ze na een minuut een kwart slag. Doe hetzelfde bij de andere kant.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
1 eetlepel witte-wijnazijn
150 g witte asperges
4 takjes verse peterselie
5 eetlepels olijfolie
1 zak rucola
4 plakken boerenachterham
Dit heb je nodig
barbecue