bewaar
Gegrilde boerenachterham met aspergesalsa
Gegrilde boerenachterham met aspergesalsa
bewaar

Gegrilde boerenachterham met aspergesalsa

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

1 eetlepel

witte-wijnazijn

150 g

witte asperges

4 takjes

verse peterselie

5 eetlepels

olijfolie

1 zak

rucola

4 plakken

boerenachterham

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

In kom sjalotten 5 min. in azijn marineren. Asperges in stukjes snijden. Aspergestukjes, peterselie, 3 el olijfolie en naar smaak zout en peper door sjalotten mengen. In schaal rucola met rest olijfolie vermengen.

2

Plakken ham op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Plakken ham over vier borden verdelen en salsa erop scheppen. Rucola over borden verdelen. Lekker met aardappelsalade met mosterd (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

tip

algemeenMakkelijker en sneller kan een barbecuegerecht bijna niet zijn. Tijd over om aandacht te besteden aan een mooi grillruitje op de ham. Leg de plakken schuin op het rooster, draai ze na een minuut een kwart slag. Doe hetzelfde bij de andere kant.