bewaar
Blauwe kaasburgers
Blauwe kaasburgers
bewaar

Blauwe kaasburgers

35 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

rundergehakt

1 middelgrote

ui

3 teentjes

knoflook

1 eetlepel

Dijon mosterd

1 theelepel

sojasaus

100 g

blauwaderkaas

8 plakken

bakbacon

4

Italiaanse

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue met boldeksel

Aan de slag

1

In ruime kom gehakt kneden met ui, knoflook, mosterd, sojasaus, en naar smaak zout en peper. Gehakt in 8 gelijke porties verdelen en tot platte schijven vormen. Danish blue in vier gelijke porties verdelen en er balletjes van vormen. In midden van 4 gehaktschijven kaasballetje leggen. Kaas afdekken met resterende gehaktschijven. Gehakt op elkaar drukken, zodat kaas goed verpakt is. Tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Hamburgers op goed ingevet rooster leggen. Hamburgers met deksel afdekken en 9 à 10 min. grillen. Hamburgers keren en andere kant ook 9 à 10 min. grillen. Bakbacon op rooster krokant grillen en apart houden. Italiaanse bollen opensnijden, binnenkant met olie bestrijken en op rooster ca. 2 min. grillen. Italiaanse bollen elk op bord leggen, hamburger ertussen leggen en garneren met bacon. Lekker met knoflooksaus en schijven meloen of watermeloensalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

algemeenZulke lekker grote hamburgers hebben wel een langere grilltijd. Dek ze daarom af tijdens het grillen. Gebruik het deksel van de barbecue of een grote halfronde deksel, bijvoorbeeld van de wok.