bewaar
Boerenkoolschotel met blauwe kaas
Boerenkoolschotel met blauwe kaas
bewaar

Boerenkoolschotel met blauwe kaas

20 min. bereiden
40 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

2 zakken

gesneden boerenkool

1 pakje

bakbacon

2

uien

1 pot

aardappel anders kruiden knoflook

1 duopak

aardappelschijfjes

125 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

Aan de slag

Oven op 200 ºC voorverwarmen. Boerenkool 5 min. koken en uit laten lekken. Bacon in blokjes snijden. In koekenpan bacon krokant en bruinbakken. Uien pellen en snipperen. Bacon uit pan halen en uien 3 min. in bakvet fruiten. Boerenkool mengen met bacon en ui. Kaas verkruimelen en door boerenkool roeren. Boerenkool in ovenschaal leggen. Aardappelschijfjes erboven leggen. Aardappel Anders over ovenschaal verdelen. Ovenschotel 40 min. in oven bakken.