bewaar
Schelvisvinken met bospeen
Schelvisvinken met bospeen
bewaar

Schelvisvinken met bospeen

30 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelpuree

1 bos

peen

1 schaal

schelvisfilet

12 plakjes

gerookt ontbijtspek

2

uien

2 eetlepels

gembersiroop

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortels 10 minuten. Wrijf de stukjes schelvis in met zout en peper en wikkel elk stuk in 3 plakjes ontbijtspek, als een slavink.

2

Bak in een braad- of hapjespan de in spek gewikkelde schelvisvinken rondom mooi bruin en gaar in ca. 12 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

3

Schep de ui in het braadvet en fruit deze glazig. Voeg de wortels, de gembersiroop en wat water toe en stoof de wortels ca. 5 minuten. Serveer de gebakken schelvis met aardappelpuree en bospeen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Schelvisvinken met bospeen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig