bewaar
Schelvisvinken met bospeen
Schelvisvinken met bospeen
bewaar

Schelvisvinken met bospeen

30 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelpuree

1 bos

peen

1 schaal

schelvisfilet

12 plakjes

gerookt ontbijtspek

2

uien

2 eetlepels

gembersiroop

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortels 10 minuten. Wrijf de stukjes schelvis in met zout en peper en wikkel elk stuk in 3 plakjes ontbijtspek, als een slavink.

2

Bak in een braad- of hapjespan de in spek gewikkelde schelvisvinken rondom mooi bruin en gaar in ca. 12 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

3

Schep de ui in het braadvet en fruit deze glazig. Voeg de wortels, de gembersiroop en wat water toe en stoof de wortels ca. 5 minuten. Serveer de gebakken schelvis met aardappelpuree en bospeen.