bewaar
Cakerol met aardbeiencrème
Cakerol met aardbeiencrème
bewaar

Cakerol met aardbeiencrème

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

1 el

aardbeienlimonadesiroop

1 mespunt

zout

100 g

tarwebloem

125 g

verse aardbei

250 g

mascarpone

2 el

vloeibare honing

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Klop het eigeel schuimig met de suiker en de limonadesiroop. Klop het eiwit stijf met het zout. Zeef de bloem en roer door het eigeelmengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een 2-3 cm dikke plak van het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Laat de cake na het bakken minstens 1 uur goed afkoelen.

3

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit. Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en schep dit door de mascarpone. Schep daarna de honing erdoor.

4

Bestrijk de plak cake met het mascarponemengsel, verdeel de rest van de aardbeien erover (snijd de grote aardbeien in stukken). Rol het gebak voorzichtig op. Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met poedersuiker.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.