Ge­gril­de pa­pri­kasa­la­de met an­sjo­vis­dres­sing

(35) waardeer
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de ovengrill voor. Leg de paprika's één richel onder de grill en rooster ze 15-20 min. tot ze rondom geblakerd zijn. Keer regelmatig. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zak of bakje en laat ze 10-15 min. staan zodat het vel gemakkelijk los laat. Meng ondertussen in een kom de ansjovisfilets, de knoflook, de kappertjes, de olie en de azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verwijder bij de paprika's de steeltjes, trek het vel eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in lange dunne repen. Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de dressing. Lekker met stokbrood.

Tip:

U kunt de paprika?s ook 2 min. op de barbecue grillen. Keer regelmatig zodat ze rondom geblakerd zijn. Volg daarna de rest van het recept.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.