Auberginetapenade met koriander
Ingrediënten
6 personen
2 eetlepels
olijfolie
1
aubergine
1 teen
knoflook
1 blikje
tomatenpuree
½ theelepel
kaneel
1 eetlepel
verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Pureer het warme auberginemengsel grof in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Roer de kaneel en koriander door de auberginepuree en breng de tapenade op smaak met zout en peper. Laat afkoelen, schep in een schaaltje en zet de tapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Auberginetapenade met koriander

bijgerecht
6 personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Pureer het warme auberginemengsel grof in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Roer de kaneel en koriander door de auberginepuree en breng de tapenade op smaak met zout en peper. Laat afkoelen, schep in een schaaltje en zet de tapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
algemeen:Extra lekker: Voeg 1-2 eetlepels gehakte dadels toe of schep kleine blokjes feta door de tapenade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)2 eetlepels olijfolie
1 aubergine
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree
½ theelepel kaneel
1 eetlepel verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine