bewaar
Kip met cornflakes van Annemieke
Kip met cornflakes van Annemieke
bewaar

Kip met cornflakes van Annemieke

15 min. bereiden
30 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

4

kipfilets

50 g

cornflakes

70 g

Parmezaanse kaas

1 teen

knoflook

½ tl

gedroogde dragon

1 el

verse peterselie

400 g

spaghetti

1

citroen

3 el

olijfolie extra vierge

1 zak

rucola slamelange

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 20 x 25 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en bestrijk de kipfilets met de helft van de boter. Meng de cornflakes met de kaas, knoflook, dragon en peterselie en zout en peper naar smaak. Wentel de kipfilets stevig door het cornflakesmengsel en druk het aan. Doe de kipfilets in de ovenschaal en druppel de rest van de boter eroverheen. Bak de kip in 30 minuten gaar in het midden van de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp 1/2 tl van de schil af en pers 1/2 citroen uit. Klop het citroensap met 2 el olie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep dit door de slamelange. Laat de spaghetti uitlekken en schep om met de laatste el olie en de citroenrasp. Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg de kipfilets erop. Serveer de salade apart erbij.

algemeenFamilierecept AllerHande 6 2009. Annemieke heeft een hechte band met haar nichtjes Annejet en Aleid. Toen de nichtjes klein waren, kwamen ze vaak logeren. Tante Annemieke maakte dan kip met cornflakes, een succes vanwege het krokante laagje. 'Gewone gepaneerde kipfilets vonden we maar saai,' aldus Annejet. Aleid: 'Ook al gaat het recept al lang mee, wij vinden het zo lekker dat we het nu ook maken voor onze vrienden.'