bewaar
Pasta peperonata
Pasta peperonata
bewaar

Pasta peperonata

25 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

1 teen

knoflook

1 grote

ui

1 kleine

aubergine

1 grote

gele paprika

1 grote

rode paprika

6

tasty tom tomaten

2 eetlepels

balsamicoazijn

chilipeper

500 g

spaghetti

150 g

pecorino (kaas)

2 eetlepels

verse basilicum

Aan de slag

Verwarm de olie in een braadpan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op zacht vuur. Schep de aubergine, de paprika, de tomaten, de azijn en 2 eetlepels water erbij en smoor de groenten afgedekt 10 minuten, ook op zacht vuur. Voeg zout, (versgemalen) peper en chilipeper naar smaak toe en smoor de groente zonder deksel in nog eens 10 minuten zachtjes gaar. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de spaghetti over warme diepe borden. Verdeel de peperonata over de pasta en strooi de pecorino en de basilicumblaadjes over het gerecht.