bewaar
Knoflookpasta met tomatensalade
Knoflookpasta met tomatensalade
bewaar

Knoflookpasta met tomatensalade

De Italianen houden van simpele pastagerechten, zeker als ze een pasta zonder vlees of vis bereiden. Lekker!

25 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

2 sneetjes

witbrood

2 tenen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

500 g

tomaat

2 tl

witte wijnazijn

1

gedroogde tijm

De Italianen houden van simpele pastagerechten, zeker als ze een pasta zonder vlees of vis bereiden. Lekker!

Aan de slag

1

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de boterhammen en verkruimel ze met een keukenmachine of staafmixer. Pers de knoflook.

2

Verwarm 2 el olie in een koekenpan, bak de knoflook met het broodkruim hierin al omscheppend bruin en krokant. Snijd de tomaten in partjes. Klop een dressing van 3 el olie, de azijn en de gedroogde tijm.

3

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de tomaten door de dressing. Serveer de warme spaghetti met de tomaat en het knoflookbroodkruim.