bewaar
Pasta met zalm en basilicumspinazie
Pasta met zalm en basilicumspinazie
bewaar

Pasta met zalm en basilicumspinazie

25 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pot

gevogeltefond

50 ml

vermout

100 ml

slagroom

8

lasagnevellen

2 x 250 g

zalmhaasjes

3 eetlepels

olijfolie

1 zak

spinazie

2 bakjes

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Kook de fond met de vermout en de slagroom in tot een derde. Kook de lasagnevellen in 12-15 minuten gaar in ruim water met zout. Snijd de vellen na het koken doormidden. Bestrijk de zalm dun met 1 eetlepel olie en bestrooi de vis met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Gril de zalm in 5-6 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin in delen de spinazie, breng met zout en (versgemalen) peper op smaak. Neem de spinazie, zodra die enigszins is geslonken, meteen uit de wok en schep de helft van het basilicumblad door de spinazie. Leg op vier voorverwarmde borden om en om een vel lasagne, de helft van de spinazie, een vel lasagne, de zalm, een vel lasagne, de rest van de spinazie en dek af met het laatste vel lasagne. Schep de fondsaus hierover en hiernaast. Druppel er tot slot wat olijfolie over en garneer met de rest van het basilicum.