bewaar
Lauwwarme Franse tonijnsalade
Lauwwarme Franse tonijnsalade
bewaar

Lauwwarme Franse tonijnsalade

20 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

2 el

olijfolie

2 zakken

gekruide A-partjes in schil

1 teen

knoflook

500 g

sperziebonen

4

eieren

1 blik

tonijn naturel

2

rode uien

75 ml

balsamicodressing

Aan de slag

1

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en gaar in ca. 15 minuten, voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en schep de aardappelpartjes hiermee om. Kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de eieren ca. 6 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de tonijn in mooie stukken.

2

Meng de warme bonen met de gebakken aardappelen, de ui en de dressing. Garneer de salade met de stukken tonijn en de halve eieren. Strooi er wat (grof zee)zout over.

tip

algemeenSchep voor een klassieke Franse smaak 1-2 el kappertjes door de salade.