bewaar
Spitskoolstamppotje met ham en ananas
Spitskoolstamppotje met ham en ananas
bewaar

Spitskoolstamppotje met ham en ananas

30 min. bereiden
207waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

geschilde kruimige kookaardappelen

2 el

olie

1

ui

1

rode paprika

2 el

kerriepoeder

2 zakken

gesneden spitskool

1 blik

ananasschijven

1 duopakje

hamblokjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een wok de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de paprika en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Schep de spitskool erbij en roerbak nog 5 min. Schenk het ananassap, de stukjes ananas en de hamblokjes erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Schep het spitskoolmengsel met de ham- en ananasblokjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over 4 borden.

algemeenU kunt de spitskoolstamppot de dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam in de hapjespan.