bewaar
Pittige mediterrane boerenkoolstamppot
Pittige mediterrane boerenkoolstamppot
bewaar

Pittige mediterrane boerenkoolstamppot

20 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

kruimige kookaardappelen

500 g

boerenkool

2 el

olijfolie

1

ui

1

rode paprika

100 g

zwarte olijvenplakjes

1

chorizoworst

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper, grillpan

Aan de slag

Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 3 dl water samen gaar in 15 min. Fruit in de olie de uisnippers glazig. Schep de paprika erbij en roerbak 3-4 min. Voeg de olijvenplakjes toe. Snijd de chorizo in 4 stukken en halveer deze overlangs. Verhit de grillpan en gril aan beide kanten 2-3 min., de worst krijgt dan een knapperig korstje. Giet de aardappelen en boerenkool af, vang het kookwater op. Stamp tot een grove puree. Schep het paprikamengsel en het uitgelopen vet van de worst erdoor. Voeg, als de stamppot te droog is, wat kookwater toe. Serveer de geroosterde chorizo erbij.