bewaar
Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote
Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote
bewaar

Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote

Boerenkoolstamppot is een klassieker van het seizoen. Maar met kip en appelcompote is het lekker variëren.

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

3 el

milde olijfolie

390 g

kipdijfilet

3

rode uien

2 tenen

knoflook

450 g

boerenkool deelblokjes (diepvries)

500 g

appelcompote

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Boerenkoolstamppot is een klassieker van het seizoen. Maar met kip en appelcompote is het lekker variëren.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en bak in 10 min. gaar. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en boerenkool toe en verwarm 3 min. mee.

4

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de boerenkool toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in reepjes. Serveer de boerenkoolstamppot met de kipreepjes en appelcompote.

bereidingstipZo maak je de appelcompote
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote

Boerenkoolstamppot is een klassieker van het seizoen. Maar met kip en appelcompote is het lekker variëren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig