Ingrediënten
4 personen
1 duopak
aardappelschijfjes
1
venkelknol
75 ml
mayonaise
1
citroen
4
zalmfilets
2 el
olijfolie
1
komkommer
1 zak
veldsla
Dit heb je nodig
koekenpan met anti-aanbaklaag
Aan de slag
Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.
Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.
Geroosterde zalm op aardappelsalade

hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.
Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.
algemeen:Roer eventueel wat geraspte citroenschil door de dressing, voor een frisse citroensmaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 duopak aardappelschijfjes
1 venkelknol
75 ml mayonaise
1 citroen
4 zalmfilets
2 el olijfolie
1 komkommer
1 zak veldsla
Dit heb je nodig
koekenpan met anti-aanbaklaag