bewaar
Geroosterde zalm op aardappelsalade
Geroosterde zalm op aardappelsalade
bewaar

Geroosterde zalm op aardappelsalade

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

aardappelschijfjes

1

venkelknol

75 ml

mayonaise

1

citroen

4

zalmfilets

2 el

olijfolie

1

komkommer

1 zak

veldsla

Dit heb je nodig

  • koekenpan met anti-aanbaklaag

Aan de slag

1

Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.

2

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.

3

Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.

tip

algemeenRoer eventueel wat geraspte citroenschil door de dressing, voor een frisse citroensmaak.