bewaar
Huzarensalade met beenham
Huzarensalade met beenham
bewaar

Huzarensalade met beenham

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 zak

vastkokende aardappelen

½ zak

doperwtjes

2 el

mayonaise

2 el

yoghurt

1 zakje

bosuitje

½

citroen

2

eieren

1 el

kappertjes

4 plakken

gebraden beenham

1 stronk

witlof

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Kook de aardappelblokjes met de doperwtjes en zout in 5-7 min. beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Roer de mayonaise met de yoghurt en de bosuitjes door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit. Voeg vervolgens eerst het citroenrasp en dan het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelblokjes, de doperwtjes, de eieren en de kappertjes door de mayonaisesaus. Verhit de grillpan. Gril de hamplakken tot ze aan beide zijden bruine strepen hebben. Leg de plakken elk op een bordje. Beleg ze met een stevig blad van de witlof. Schep de huzarensalade in het witlofblad en serveer direct.

tip

algemeenU kunt de huzarensalade 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar de huzarensalade afgedekt in de koelkast. Gril de hamplakken vlak voor het serveren en volg daarna de rest van het recept.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.