bewaar
Gestoofde venkel met spekjes
Gestoofde venkel met spekjes
bewaar

Gestoofde venkel met spekjes

25 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

magere spekreepjes

35 g

boter

2 kleine

uien

2 x 300 g

venkelknollen

2 eetlepels

suiker

2 eetlepels

wijnazijn

1 zak

aardappelpuree

1 bakje

roomkaas

Aan de slag

1

Bak de spekreepjes in een braadpan met dikke bodem krokant en schep ze uit de pan. Voeg aan het bakvet de boter toe en fruit hierin de uien goudbruin. Schep de venkel erbij en bak ze rondom lichtbruin. Voeg de suiker, de wijnazijn en 200 ml water toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.

2

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de roomkaas erdoor. Schep op elk bord een grote lepel aardappelpuree en strijk het glad. Schep de venkel erop en strooi de spekjes erover.