Gar­na­len met gra­pe­fruit

(56) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 56

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok of een koekenpan en bak de garnalen in 3 porties al omscheppend in 4-5 minuten roze en gaar. Laat ze op keukenpapier afkoelen en pel ze. Snijd de onder- en de bovenkant van de grapefruits en zet de vruchten rechtop op het werkvlak. Snijd met een scherp mesje de schil er dik af tot op het vruchtvlees en snijd vervolgens de parten tussen de vliezen uit. Pers de helft van de limoen uit en roer het sap met de mayonaise en de cayennepeper tot een sausje, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Schep de gebakken garnalen om met de parten grapefruit en driekwart van de peterselie. Verdeel dit over 4 bordjes. Bestrooi met de rest van de peterselie en leg er een partje limoen bij. Serveer met een klein bakje limoenmayonaise.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.