bewaar
Garnalen met grapefruit
Garnalen met grapefruit
bewaar

Garnalen met grapefruit

30 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bak

garnalen

4 eetlepels

olie

2

grapefruits

1

limoen

6 eetlepels

mayonaise

1 mespunt

cayennepeper

1 bakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok of een koekenpan en bak de garnalen in 3 porties al omscheppend in 4-5 minuten roze en gaar. Laat ze op keukenpapier afkoelen en pel ze. Snijd de onder- en de bovenkant van de grapefruits en zet de vruchten rechtop op het werkvlak. Snijd met een scherp mesje de schil er dik af tot op het vruchtvlees en snijd vervolgens de parten tussen de vliezen uit. Pers de helft van de limoen uit en roer het sap met de mayonaise en de cayennepeper tot een sausje, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Schep de gebakken garnalen om met de parten grapefruit en driekwart van de peterselie. Verdeel dit over 4 bordjes. Bestrooi met de rest van de peterselie en leg er een partje limoen bij. Serveer met een klein bakje limoenmayonaise.

tip

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.