Avo­ca­do­sa­la­de met gra­pe­fruit en gar­na­len

(14) waardeer
lunch 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood in broodrooster toasten en in 4 repen snijden. Grapefruits tot op witte vlies dik schillen. Vruchtvlees met scherp mesje tussen tussenschotjes uitsnijden en sap opvangen. Avocado's halveren, pit en schil verwijderen, helften in plakken snijden en met limoensap besprenkelen. Dressing roeren van opgevangen grapefruitsap, mosterd en olie. Op smaak brengen met zout en peper. Sla wassen, drogen en met hand in stukken plukken. In kom helft van dressing met sla omscheppen en sla over vier borden verdelen. Grapefruit, avocado en garnalen erop leggen en rest van dressing erover sprenkelen. Salade serveren met toastrepen.

Tip:

Vitamine E is een belangrijke antioxidant. Het beschermt de lichaamscellen (is goed voor de huid) en helpt schadelijke stoffen die in het lichaam vrijkomen als gevolg van verbrandingsprocessen, uit te schakelen. Het zit vooral in olie, eieren, zaden en noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.