bewaar
Avocadosalade met grapefruit en garnalen
Avocadosalade met grapefruit en garnalen
bewaar

Avocadosalade met grapefruit en garnalen

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

bruinbrood

2

grapefruits

2

avocado's

1 theelepel

limoensap

1 mespunt

mosterd

4 eetlepels

olijfolie

1 krop

lollo rosso

200 g

jumbogarnalen

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Aan de slag

Brood in broodrooster toasten en in 4 repen snijden. Grapefruits tot op witte vlies dik schillen. Vruchtvlees met scherp mesje tussen tussenschotjes uitsnijden en sap opvangen. Avocado's halveren, pit en schil verwijderen, helften in plakken snijden en met limoensap besprenkelen. Dressing roeren van opgevangen grapefruitsap, mosterd en olie. Op smaak brengen met zout en peper. Sla wassen, drogen en met hand in stukken plukken. In kom helft van dressing met sla omscheppen en sla over vier borden verdelen. Grapefruit, avocado en garnalen erop leggen en rest van dressing erover sprenkelen. Salade serveren met toastrepen.

tip

algemeenVitamine E is een belangrijke antioxidant. Het beschermt de lichaamscellen (is goed voor de huid) en helpt schadelijke stoffen die in het lichaam vrijkomen als gevolg van verbrandingsprocessen, uit te schakelen. Het zit vooral in olie, eieren, zaden en noten.