bewaar
Melanzane
Melanzane
bewaar

Melanzane

Oftewel melanzane alla parmigiana: een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine tomaat en kaas.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
935waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3

tomaten

250 g

mozzarella

75 g

tarwebloem

2 el

traditionele olijfolie

350 g

tomato frito

50 g

Grana Padano

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Oftewel melanzane alla parmigiana: een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine tomaat en kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

2

Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.

3

Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedek met een laag tomaten. Herhaal dit. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Rasp de Grana Padano boven de melanzane. Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.

tip

combinatietipLekker met ciabatta.

Melanzane maken

Instructievideo - 06:57 min.