Ro­mi­ge huts­pot met uit­smij­ter kaas

(120) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 120

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de uien uit de zak hutspot. Kook de aardappelen met de gesneden wortelen uit de zak hutspot samen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de aardappelen.
  2. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de uien goudbruin. Schep ze uit de pan. Voeg de olie toe aan het bakvet en bak hierin 4 spiegeleieren. Verdeel de kaas erover zodra het eiwit is gestold. Verdeel de helft van de gebakken uien erover, dek de pan af en laat de eieren op laag vuur nog ca. 5 minuten doorwarmen.
  3. Giet de aardappelen met wortelen af, houd wat kooknat achter, en stamp ze tot een grove puree. Roer de veldsla, de rest van de gebakken uien en de crème fraîche erdoor, voeg wat achtergehouden kooknat toe en warm de hutspot even door.
  4. Verdeel de hutspot over 4 diepe borden en serveer de kaasuitsmijters ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.