bewaar
Kipvleugeltjes met Portugese aardappelen
Kipvleugeltjes met Portugese aardappelen
bewaar

Kipvleugeltjes met Portugese aardappelen

Samen met gekruide kip en tomaat eten de kids écht wel spinazie.

20 min. bereiden
25 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipvleugels gekruid

800 g

kruimige aardappel

1

ui

500 g

vleestomaat

1 teen

knoflook

2½ el

traditionele olijfolie

300 g

verse spinazie

Samen met gekruide kip en tomaat eten de kids écht wel spinazie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bereid de kipvleugels in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok of braadpan de olijfolie en roerbak de ui goudbruin. Schep de tomatenblokjes erbij en roerbak 3 minuten.

3

Schep de aardappelen erbij en roerbak ze op hoog vuur goudbruin (ze mogen uit elkaar vallen). Was intussen de spinazie. Schep de knoflook en de spinazie erbij en roerbak tot de spinazie is geslonken.

4

Verdeel het aardappel-groentemengsel over diepe borden, serveer de kipvleugeltjes erbij.