Biet­jes met kip en aard­ap­pe­len (ba­by 9 maan­den)

(18) waardeer
hollands hoofdgerecht 2 personen
2 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Maal de noten grof in de keukenmachine. Verhit 1/4 de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de appel. Neem het geheel uit de pan en verhit de rest van de braadboter. Bak hierin de kipfilets rondom bruin en gaar. Breng daarna de kip op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de bietjes volgens aanwijzingen op de verpakking en meng het ui-appelmengsel en de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verbrokkel de kaas en de noten over de bietjes. Serveer met de kip en de aardappelen.

Tip:

Voor 2 volwassenen, 1 peuter en een baby vanaf 9 maanden.

Tip:

Voor uw jongste kind: Meng wat geprakte rode bietjes en een geprakte halve (ongezouten) gekookte appel met fijngesneden stukjes gebakken kipfilet tot een hapje. Voeg geen ui toe bij baby's tot 12 maanden!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bietjes met kip en aardappelen (baby 9 maanden)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biet­jes met kip en aard­ap­pe­len (ba­by 9 maan­den)

1
1
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 100 g ongezouten gemengde noten

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Maal de noten grof in de keukenmachine.

2
2
  • 1 el vloeibare boter
  • 2 appels

Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de appel.

3
3
  • 3 el vloeibare boter
  • 400 g kipfilets

Neem het geheel uit de pan en verhit de rest van de braadboter. Bak hierin de kipfilets rondom bruin en gaar. Breng daarna de kip op smaak met zout en (versgemalen) peper.

4
4
  • 400 g geraspte bietjes
  • 15 g verse peterselie

Verwarm de bietjes volgens aanwijzingen op de verpakking en meng het ui-appelmengsel en de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

5
5
  • 50 g blauwaderkaas

Verbrokkel de kaas en de noten over de bietjes. Serveer met de kip en de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.