bewaar
Spaanse groentetortilla
Spaanse groentetortilla
bewaar

Spaanse groentetortilla

30 min. bereiden
252waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

225 g

koelverse aardappelschijfjes

75 g

peen julienne

6

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

50 g

geraspte belegen 30+ kaas

Aan de slag

1

Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de uiringen in 5 min. zachtjes gaar. Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappel, wortel en courgette in laagjes over de uien.

2

Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk het eimengsel over de groenten. Draai de koekenpan een aantal keer rond om het eimengsel goed te verdelen over de pan. Strooi de kaas over het eimengsel. Leg een deksel op de koekenpan en laat de groenteomelet in ca. 20 min. gaar en goudbruin worden.

3

Leg een groot bord op de groenteomelet en houd dit goed vast, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert. Leg een ander groot bord boven op de omelet en keer opnieuw om (de groentetortilla komt zo mooi en in één stuk uit de koekenpan). Snijd de groentetortilla in kwarten en serveer meteen.

combinatietipLekker met een groene salade van veldsla en een slanke yoghurtdressing.

bewaartipDe overige aardappeltjes bak je de volgende dag op in een el olijfolie in de koekenpan.