Wintersalade met appel, blauwaderkaas en walnoten

315 kcal

15 min. bereiden

3.2/5

(110)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 friszure appels

    friszure appels

  • 1 citroen

    citroen

  • 50 gram walnoten

    walnoten

  • 6 stengels bleekselderij

    bleekselderij

  • 2 eetlepel Griekse yoghurt

    Griekse yoghurt

  • 2 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 zakje veldsla

    veldsla

  • 100 gram Gorgonzola (kaas)

    Gorgonzola (kaas)

2009 nr. 02 - Heerlijk op gewicht

Aan de slag

  1. Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap om verkleuren te voorkomen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan ca. 5 min. op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Neem ze uit de pan, hak ze grof en leg ze apart op een bordje. Snijd de bleekselderij in stukken van 2-3 cm. Klop de yoghurt en de olie los met de rest van het citroensap. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de veldsla, de appel en de bleekselderij om met de dressing. Serveer op 4 borden met de walnoten en de Gorgonzola.

Wat vond je van dit recept?

Wintersalade met appel, blauwaderkaas en walnoten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig