Wintersalade met appel, blauwaderkaas en walnoten
315 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 friszure appels
friszure appels
1 citroen
citroen
50 gram walnoten
walnoten
6 stengels bleekselderij
bleekselderij
2 eetlepel Griekse yoghurt
Griekse yoghurt
2 eetlepel olijfolie
olijfolie
1 zakje veldsla
veldsla
100 gram Gorgonzola (kaas)
Gorgonzola (kaas)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 02 - Heerlijk op gewicht
Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap om verkleuren te voorkomen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan ca. 5 min. op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Neem ze uit de pan, hak ze grof en leg ze apart op een bordje. Snijd de bleekselderij in stukken van 2-3 cm. Klop de yoghurt en de olie los met de rest van het citroensap. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de veldsla, de appel en de bleekselderij om met de dressing. Serveer op 4 borden met de walnoten en de Gorgonzola.
Wintersalade met appel, blauwaderkaas en walnoten

voorgerecht
4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap om verkleuren te voorkomen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan ca. 5 min. op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Neem ze uit de pan, hak ze grof en leg ze apart op een bordje. Snijd de bleekselderij in stukken van 2-3 cm. Klop de yoghurt en de olie los met de rest van het citroensap. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de veldsla, de appel en de bleekselderij om met de dressing. Serveer op 4 borden met de walnoten en de Gorgonzola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 friszure appels
1 citroen
50 g walnoten
6 stengels bleekselderij
2 el Griekse yoghurt
2 el olijfolie
1 zakje veldsla
100 g Gorgonzola (kaas)




