Cous­cous­sa­la­de met groe­ne as­per­ges en ba­si­li­cum

Diner aan de tuintafel? Met dit bijzonder smakelijke voorgerecht heb je alle tafelgenoten meteen ingepakt.

(68) waardeer
voorgerecht Diner aan de tuintafel? Met dit bijzonder smakelijke voorgerecht heb je alle tafelgenoten meteen ingepakt. 4 personen
3 68

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van de onderkant van de asperges de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) af. Verdeel de asperges in 4 gelijke stukken. Kook in een pan met ruim kokend water en zout asperges in 2 min. beetgaar. Giet de asperges af en laat afkoelen. Rasp en pers de limoen. Hak de rode peper fijn. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom vissaus, limoenaso en -rasp, basterdsuiker, peper, knoflook en olie. Breng op smaak met zout.
  2. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Hak de basilicum grof. Schep de asperges en basilicum door de couscous en breng op smaak me dressing. Scheur de rucola grof. Breng de rucola met de olie en (zee)zout op smaak, leg daarna op de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Couscoussalade met groene asperges en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met groe­ne as­per­ges en ba­si­li­cum

1
1
  • 500 g verse groene asperges

Snijd van de onderkant van de asperges de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) af. Verdeel de asperges in 4 gelijke stukken. Kook in een pan met ruim kokend water en zout asperges in 2 min. beetgaar. Giet de asperges af en laat afkoelen.

2
2
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Thaise vissaus
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el traditionele olijfolie

Rasp en pers de limoen. Hak de rode peper fijn. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom vissaus, limoenaso en -rasp, basterdsuiker, peper, knoflook en olie. Breng op smaak met zout.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 125 g couscous
  • 15 g verse basilicum

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Hak de basilicum grof. Schep de asperges en basilicum door de couscous en breng op smaak me dressing.

4
4
  • 30 g rucola

Scheur de rucola grof. Breng de rucola met de olie en (zee)zout op smaak, leg daarna op de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.