bewaar
Couscoussalade met groene asperges en basilicum
Couscoussalade met groene asperges en basilicum
bewaar

Couscoussalade met groene asperges en basilicum

Diner aan de tuintafel? Met dit bijzonder smakelijke voorgerecht heb je alle tafelgenoten meteen ingepakt.

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse groene asperge

1

limoen

1

rode peper

1 teen

knoflook

2 el

Thaise vissaus

1 tl

lichtbruine basterdsuiker

3 el

traditionele olijfolie

125 g

couscous

15 g

verse basilicum

30 g

rucola

Diner aan de tuintafel? Met dit bijzonder smakelijke voorgerecht heb je alle tafelgenoten meteen ingepakt.

Aan de slag

1

Snijd van de onderkant van de asperges de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) af. Verdeel de asperges in 4 gelijke stukken. Kook in een pan met ruim kokend water en zout asperges in 2 min. beetgaar. Giet de asperges af en laat afkoelen. Rasp en pers de limoen. Hak de rode peper fijn. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom vissaus, limoenaso en -rasp, basterdsuiker, peper, knoflook en olie. Breng op smaak met zout.

2

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Hak de basilicum grof. Schep de asperges en basilicum door de couscous en breng op smaak me dressing. Scheur de rucola grof. Breng de rucola met de olie en (zee)zout op smaak, leg daarna op de salade.