bewaar
Zoete aardappels met kikkererwten
Zoete aardappels met kikkererwten
bewaar

Zoete aardappels met kikkererwten

Zoetig door de aardappel, pittig door de spek. En dan ook nog de zachte smaak van kikkererwten...

35 min. bereiden
260waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappel

50 g

gerookte spekblokjes

2 el

pijnboompitten

400 g

kikkererwten in blik

2 el

traditionele olijfolie

15 g

peterselie

30 g

rucola

Zoetig door de aardappel, pittig door de spek. En dan ook nog de zachte smaak van kikkererwten...

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 min. bijna gaar. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Bak de spek in een braadpan in 5 min. krokant uit. Voeg de pijnboompitten toe aan de spek en bak al omscheppend goudbruin.

2

Snijd de aardappelen in plakken. Neem de spek en pijnboompitten uit de pan. Bak de aardappelen en kikkererwten 3 min. in de olie. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn. Snijd de rucola grof. Neem de pan van het vuur en schep de peterselie en rucola erdoor. Strooi er de spekjes en pijnboompitten over.