bewaar
Groene lasagne met garnalen en pestosaus
Groene lasagne met garnalen en pestosaus
bewaar

Groene lasagne met garnalen en pestosaus

In deze anders-dan-anders lasagne gebruik je een keer geen gehakt, maar spinazie en garnalen.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
164waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries gehakte spinazie

250 g

groene lasagnevellen

150 g

pesto mild pastasaus

100 ml

kookroom light

225 g

diepvries cocktailgarnaal

100 g

geraspte kaas

1

komkommer

75 g

gemengde sla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

In deze anders-dan-anders lasagne gebruik je een keer geen gehakt, maar spinazie en garnalen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk in een vergiet het vocht eruit. Breng intussen in een ruime pan water aan de kook en kook de lasagnebladen 4 min. tot ze zacht zijn.

3

Lek de bladeren los van elkaar uit in een vergiet. Meng de pestosaus (houd 2 eetlepels apart) met de spinazie en de kaakroom. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Bedek met 1/4 deel spinazie-pestosaus en hierover 1/3 van de garnalen.

4

Bedek met de volgende laag lasagnebladen. Bedek weer met 1/4 deel spinazie-pestosaus en 1/3 garnalen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laag saus. Bestrooi de lasagne met gemalen kaas en zet ca. 10-15 min. in de oven.

5

Snijd intussen de komkommer in blokjes. Doe dit samen met een sla in een schaal. Meng de overige pestosaus erdoor.