bewaar
Soesjes met zalmmousse
Soesjes met zalmmousse
bewaar

Soesjes met zalmmousse

50 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

25 personen

40 g

roomboter

mespuntje

zout

50 g

zelfrijzend bakmeel

2

eieren

½ eetlepel

boter of margarine

150 g

gerookte zalm

½

limoen

200 ml

slagroom

1 zakje

slagroomversteviger

2 eetlepels

basilicum

Dit heb je nodig

  • spuitzak (met kartelmond met grote opening)

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.

2

Zalm fijnhakken. Limoen goed schoonboenen en ca. 1/2 theelepel schil afraspen. Limoen uitpersen, sap over zalm schenken. Slagroom met slagroomversteviger stijfkloppen. Zalm, limoenrasp en basilicum door slagroom scheppen. Mengsel op smaak brengen met peper. Zalmmengsel in spuitzak overdoen. Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden. Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten.