Asperge-hamrolletjes in filodeeg

Advertentie
Ingrediënten
- 8 plakken filobladerdeeg (diepvries)
- 1 pot groene asperges (190 g)
- 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 g)
- 1 theelepel salie
- 2 eetlepels olie
- 1 ei
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
(Filodeeg van tevoren volgens aanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien). Oven voorverwarmen op 225 °C of gasoven 5. Asperges halveren. Hamplakjes bestrooien met salie. In elke plak ham 2 halve asperges rollen. Filodeeg verdelen in repen, zo breed als asperge-hamrolletjes. Deeg bestrijken met olie. Ei loskloppen. Hamrolletjes in 2 plakjes filodeeg rollen en bestrijken met losgeklopt ei. Vervolgens in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Warm of koud serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 90 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g