bewaar
Asperge-hamrolletjes in filodeeg
Asperge-hamrolletjes in filodeeg
bewaar

Asperge-hamrolletjes in filodeeg

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

12 porties

8 plakken

filobladerdeeg

1 pot

groene asperges

12 plakjes

gekookte ham

1 theelepel

salie

2 eetlepels

olie

1

ei

Aan de slag

(Filodeeg van tevoren volgens aanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien). Oven voorverwarmen op 225 °C of gasoven 5. Asperges halveren. Hamplakjes bestrooien met salie. In elke plak ham 2 halve asperges rollen. Filodeeg verdelen in repen, zo breed als asperge-hamrolletjes. Deeg bestrijken met olie. Ei loskloppen. Hamrolletjes in 2 plakjes filodeeg rollen en bestrijken met losgeklopt ei. Vervolgens in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Warm of koud serveren.