bewaar
Pangsit met garnalen en gehakt
Pangsit met garnalen en gehakt
bewaar

Pangsit met garnalen en gehakt

25 min. bereiden
2 uur wachten
37waarderingen

Ingrediënten

12 porties

6 vellen

filobladerdeeg

2

bosuitjes

3 takjes

selderij

1 bakje

roze garnalen

100 g

rundergehakt

1 eetlepel

ketjap manis

1½ eetlepel

sambalsaus hot

1 teentje

knoflook

1

eiwit

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Filobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Selderij fijnknippen. Garnalen fijnhakken. In kom garnalen, bosui, selderij, gehakt, ketjap en sambalsaus goed door elkaar mengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nogmaals doorkneden. Plakjes filodeeg op aanrecht uitspreiden en halveren. Plakjes dubbelvouwen. Eiwit loskloppen en elk filovel ermee bestrijken. In midden van elk deegplakje ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken. Opstaande deegranden iets openvouwen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Helft van buideltjes in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Rest van buideltjes op zelfde manier frituren.