bewaar
Knolselderij met pesto
Knolselderij met pesto
bewaar

Knolselderij met pesto

Bijzonder bijgerecht als perfect onderdeel van een feestelijk diner.

35 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

1 mespunt

zout

100 g

tarwebloem

100 ml

zonnebloemolie

40 g

verse selderij

25 g

Parmigiano Reggiano

55 g

ongebrande walnoten

1 teen

knoflook

100 ml

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Bijzonder bijgerecht als perfect onderdeel van een feestelijk diner.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij. Snijd ‘m doormidden en de helften in dunne plakken. Meng flinke mespunt zout door de bloem en haal hier vervolgens de knolselderij door. Schud de overtollige bloem eraf.

2

Verhit de zonnebloemolie in delen in een koekenpan en bak hierin de knolselderij in delen in 3 min. goudbruin. Keer halverwege, laat uitlekken.

3

Maak met de keukenmachine of staafmixer pesto van de selderij, Parmezaanse kaas, walnoten, knoflook en olijfolie. Serveer de pesto bij de knolselderij. Bestrooi met de overige walnoten. Bon appétit!

tip

Knolselderij met pesto

Instructievideo - 01:48 min.