bewaar
Cajunkarbonades met pittige ananas
Cajunkarbonades met pittige ananas
bewaar

Cajunkarbonades met pittige ananas

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

sperziebonen

1 kleine

rode ui

1 zak

bosuitjes

1 blik

ananasschijven

2 eetlepels

zilveruitjes zoetzuur

½ theelepel

kerriepoeder

300 g

zilvervliesrijst

2 schaaltjes

schouderkarbonade

1 theelepel

cajunkruiden

25 g

boter of margarine

Aan de slag

Sperziebonen schoonmaken. Rode ui en bosui schoonmaken en fijnsnijden. Ananas en zilverui laten uitlekken en fijnsnijden. Rode ui, 1/4 deel van bosui, ananas, zilverui en kerriepoeder door elkaar mengen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Rijst in ruim kokend water met zout koken volgens aanwijzingen op verpakking. Rest van bosui door rijst scheppen. Intussen karbonades met cajunkruiden, zout en peper naar smaak inwrijven. Grote koekenpan met boter verhitten en hierin karbonades rondom bruinbakken en op matig vuur met deksel op pan in ca. 15 min. gaarbakken. Zonodig tussentijds enkele eetlepels water toevoegen. Intussen sperziebonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 8 min. gaarkoken. Kookwater afgieten. Rijst en sperziebonen over 4 borden verdelen. Karbonades ernaast leggen. Serveer met pittige ananassalsa.