bewaar
Wortelgratin met kaas en gegrilde kip
Wortelgratin met kaas en gegrilde kip
bewaar

Wortelgratin met kaas en gegrilde kip

20 min. bereiden
20 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

winterpeen

150 g

witte kaas

2 eetlepels

olijfolie

300 g

kipfilethaasjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

  • grillpan

Aan de slag

Breng een ruime pan met zout water aan de kook. Maak de wortels schoon en snijd ze daarna in schuine plakken. Kook de plakjes winterpeen 4-5 minuten, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm intussen de oven op 200 °C. Leg de plakjes winterpeen dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Druppel er 1 eetlepel olie over, bestrooi met (versgemalen) peper naar smaak en laat de wortelgratin in 20-25 minuten gaar worden. Verhit de grillpan, bestrijk de kipfilethaasjes dun met 1 eetlepel olie en gril de kip in 6-7 minuten gaar, keer halverwege. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en serveer de kipfilethaasjes bij de wortelgratin. Lekker met aardappelpuree.

tip

algemeenExtra pittig? Vervang dan de witte kaas door blauwaderkaas.