Wortelgratin met kaas en gegrilde kip

275 kcal

20 min. bereiden, 20 min. wachten

3.4/5

(23)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

  • grillpan


2008 nr. 12 - Ouderwets gezellig

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan met zout water aan de kook. Maak de wortels schoon en snijd ze daarna in schuine plakken. Kook de plakjes winterpeen 4-5 minuten, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm intussen de oven op 200 °C. Leg de plakjes winterpeen dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Druppel er 1 eetlepel olie over, bestrooi met (versgemalen) peper naar smaak en laat de wortelgratin in 20-25 minuten gaar worden. Verhit de grillpan, bestrijk de kipfilethaasjes dun met 1 eetlepel olie en gril de kip in 6-7 minuten gaar, keer halverwege. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en serveer de kipfilethaasjes bij de wortelgratin. Lekker met aardappelpuree.

  • algemeenExtra pittig? Vervang dan de witte kaas door blauwaderkaas.

Wat vond je van dit recept?

Wortelgratin met kaas en gegrilde kip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig