bewaar
Stoofpeertjes met hangop
Stoofpeertjes met hangop
bewaar

Stoofpeertjes met hangop

Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.

1 uur bereiden
2 uur wachten
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

volle yoghurt

1 kg

Gieser Wildeman stoofpeer

250 ml

rodebessensap

100 g

kristalsuiker

1

kaneelstokje

2

kruidnagels

1 cm

verse gemberwortel

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.

Aan de slag

1

Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken.

2

Schil de peertjes, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen. Leg de peertjes in het kokende sap en leg het kaneelstokje met de kruidnagels en de gemberplakjes ertussen. Kook de peertjes zonder deksel in 45-60 min. zachtjes gaar.

3

Neem de peertjes met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over schaaltjes. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooie siroop. Schep op de peertjes een flinke lepel hangop (uitgelekte yoghurt) en schenk hier wat van de siroop over.

Stoofperen bereiden

Instructievideo - 02:01 min.