bewaar
Knolselderijsoep met roggebrood met ham en paté
Knolselderijsoep met roggebrood met ham en paté
bewaar

Knolselderijsoep met roggebrood met ham en paté

40 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

knolselderij

250 g

kruimige aardappels

2 eetlepels

olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

1 liter

rundvleesbouillon

2 eetlepels

verse peterselie

50 g

Jambon d'Ardenne

peper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd ze in blokjes. Snijd de aardappelen ook in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de knoflook, de knolselderij- en aardappelblokjes al omscheppend 3-4 minuten op matig hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het in 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Warm de soep nog 10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de knolselderijsoep in kommen en zet deze op borden. Strooi de peterselie en de hamreepjes in de soep en maal er nog wat peper boven.

tip

combinatietipLekker erbij: Roggebrood met ham en paté. Snijd wat Jambon d'Ardenne ham in de lengte in reepjes. Halveer sneetjes donker roggebrood in de lengte en bestrijk ze royaal met boerenpaté. Leg er wat reepjes ham op, en bestrooi met versgemalen peper.

combinatietipOf: Roggebrood met zalm. Halveer sneetjes donker roggebrood in de lengte en beleg ze met gerookte zalm. Leg er wat garnalen en ringetjes bosui op, en bestrooi met versgemalen peper.

combinatietipOf: Roggebrood met blauwaderkaas. Halveer sneetjes donker roggebrood in de lengte. Beleg ze royaal met roquefort (kaas) en bestrooi ze met versgesneden (platte) peterselie.