bewaar
Spinaziefusilli uit de oven
Spinaziefusilli uit de oven
bewaar

Spinaziefusilli uit de oven

Laagjespasta zonder lasagnebladen, maar mét fusilli, tomaat en lekker veel kaas.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

fusilli

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries gesneden bladspinazie

125 ml

verse slagroom

400 g

tomatenblokjes

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Laagjespasta zonder lasagnebladen, maar mét fusilli, tomaat en lekker veel kaas.

Aan de slag

1

Kook de fusilli 8 minuten (hoeft niet helemaal gaar te zijn). Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep de spinazie om met de slagroom en breng dit op smaak met peper en evenuteel zout.

2

Verdeel een dun laagje spinazie over de bodem van de ovenschaal, bedek dit met een derde van de fusilli en leg hierop een laagje tomatenblokjes. Bestrooi dit met peper en eventueel zout.

3

Leg hierop achtereenvolgens een laagje fusilli, tomatenblokjes, spinazie, fusilli, spinazie en bestrooi de schotel tot slot met de geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in 35 minuten gaar in het midden van de oven.