bewaar
Kruidnoten
Kruidnoten
bewaar

Kruidnoten

Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
4039waarderingen

Ingrediënten

10 personen

150 g

ongezouten roomboter

125 g

donkere basterdsuiker

2 el

speculaaskruiden

250 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

4 el

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.

2

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletjes. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

3

Bak ze in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

bewaartipJe kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.

variatietipDrie versiertips: 
1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 
2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikerhartjes. 
3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met regenboogfantasie.

Pepernoten maken

Instructievideo - 00:44 min.