Ge­gril­de ti­la­pia­fi­let met to­ma­ten­sal­sa

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(29) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Visfilets ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. 30 ml olie verhitten in pan of wok en prei 2-3 min. fruiten.
  2. Roomkaas losroeren met melk. Ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes en prei en overgieten met roomkaasmengsel. Geraspte kaas erover verdelen en 20 min. in oven zetten.
  3. Augurkblokjes laten uitlekken. Cherrytomaten kleinsnijden tot grove salsa. Peterselie wassen, fijnsnijden en mengen door salsa.
  4. Olijfolie toevoegen (1 el apart houden) en salsa op smaak brengen met zout en peper. Tilapiafilets bestrijken met overgebleven olie, bestrooien met zout en peper en ca. 3 min. per kant grillen in voorverwarmde grillpan. Gegrilde vis serveren met salsa en aardappel-preigratin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 42-43

Gegrilde tilapiafilet met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ti­la­pia­fi­let met to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 500 g diepvries tilapiafilets
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g gesneden prei

Visfilets ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Olie verhitten in pan of wok en prei 2-3 min. fruiten.

2
2
  • 250 g roomkaas kruiden
  • 50 ml magere melk
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 75 g geraspte kaas

Roomkaas losroeren met melk. Ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes en prei en overgieten met roomkaasmengsel. Geraspte kaas erover verdelen en 20 min. in oven zetten.

3
3
  • 330 g augurkenblokjes
  • 250 g cherrytomaten
  • 30 g peterselie

Augurkblokjes laten uitlekken. Cherrytomaten kleinsnijden tot grove salsa. Peterselie wassen, fijnsnijden en mengen door salsa.

4
4

Olijfolie toevoegen (1 el apart houden) en salsa op smaak brengen met zout en peper. Tilapiafilets bestrijken met overgebleven olie, bestrooien met zout en peper en ca. 3 min. per kant grillen in voorverwarmde grillpan.

5
5

Gegrilde vis serveren met salsa en aardappel-preigratin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.