bewaar
Gegrilde tilapiafilet met tomatensalsa
Gegrilde tilapiafilet met tomatensalsa
bewaar

Gegrilde tilapiafilet met tomatensalsa

20 min. bereiden
20 min. wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries tilapiafilet

2 el

traditionele olijfolie

300 g

gesneden prei

250 g

roomkaas kruiden

50 ml

magere melk

700 g

aardappelschijfjes

75 g

geraspte kaas

330 g

augurkenblokjes

250 g

cherrytomaten

30 g

peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Visfilets ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. 30 ml olie verhitten in pan of wok en prei 2-3 min. fruiten.

2

Roomkaas losroeren met melk. Ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes en prei en overgieten met roomkaasmengsel. Geraspte kaas erover verdelen en 20 min. in oven zetten.

3

Augurkblokjes laten uitlekken. Cherrytomaten kleinsnijden tot grove salsa. Peterselie wassen, fijnsnijden en mengen door salsa.

4

Olijfolie toevoegen (1 el apart houden) en salsa op smaak brengen met zout en peper. Tilapiafilets bestrijken met overgebleven olie, bestrooien met zout en peper en ca. 3 min. per kant grillen in voorverwarmde grillpan. Gegrilde vis serveren met salsa en aardappel-preigratin.