bewaar
Gratin van knolselderij en Port Salut
Gratin van knolselderij en Port Salut
bewaar

Gratin van knolselderij en Port Salut

10 min. bereiden
20 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

1

knolselderij

1 bak

paddestoelenmelange

1 eetlepel

tijm

1 teen

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

4

tomaten

1 pak

aardappelpuree

1 pakje

port salut

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 180 °C. Knolselderij schillen, wassen en in dunne plakken snijden. Selderij in ruime pan met water en zout 5 min. koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paddenstoelen met tijm en geperste knoflook kort in olijfolie bakken in koekenpan, op smaak brengen met peper en zout. Tomaat in plakken snijden. Puree bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Ovenschaal met olijfolie invetten. Met alle ingrediënten laagjes maken: knolselderij, puree, paddenstoelen, tomaat. Doorgaan tot alles op is. Port Salut bovenop leggen. In midden van oven ca. 20 min. bakken of tot kaas goudbruin kleurt. Met groene salade serveren.