bewaar
Gegrilde saté van speklappen
Gegrilde saté van speklappen
bewaar

Gegrilde saté van speklappen

30 min. bereiden
30 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

knoflook

4

sjalotten

400 g

speklapje

1 struik

bleekselderij

1

rode paprika

2 el

diksap appel

5 el

zonnebloemolie

1 el

kerriepoeder

300 g

witte snelkookrijst

4 el

kant-en-klare satésaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue of grillpan

Aan de slag

1

Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de speklapjes en paprikastukjes in blokjes en de bleekselderij in stukken van 2 centimeter. Meng in een kom de knoflook met een kwart van de sjalotten, het diksap, 3 el water, 1 tl zout, 2 el olie en peper naar smaak. Schep het vlees erdoor en laat 30 min. intrekken.

2

Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit de helft van de overgebleven sjalot en de kerriepoeder op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak het geheel 2 min. Voeg 450 ml water en zout toe. Kook de rijst in 20 min. gaar met de deksel op de pan en laat nog 10 min. van het vuur af staan.

3

Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes en rooster de saté in 10-15 min. rondom knapperig bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de sjalot met de bleekselderij en de paprika ca. 5 min.

4

Breng de marinade met de pindakaas en 100 ml water in een steelpan al roerend met een garde aan de kook en laat de satésaus 3 min. zachtjes pruttelen.

5

Schep de kerrierijst in 4 diepe borden. Serveer met de geroerbakte bleekselderij en de saté. Schep de saus erover.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.